Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма "+" на бенз. помпа

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няма "+" на бенз. помпа

Преди около месец, преди да се случат първите студове, реших, че ще зазимявам колата. Беше една събота. Покарах колата, като за последно. После я закарах на авто-мовка и я оставих в гаража, покрита с автомобилно покривало. За пръв път тази година реших да използвам покривало за автомобила си. Лошото е, че след около 2 седмици, когато уикенда беше отново слънчев, реших пак да поразхода автомобила, а той не запали. Когато дадох контакт, не се чу онова характерно жужене на бензиновата помпа. В първия момент реших, че си е заминала помпата - вече си е на доста годинки. След това, за 100% сигурност, проверих дали идва "+" на буксата на помпата. Оказа се, че не.
    След това отскубнах всички релета в коша на моторния отсег, защото не знам кое точно е за помпата. За нещастие, крачетата на всичките релета бяха побелели и позеленели от влагата, която кондензирала по тях. Разбрах, че слагането на покривалото е било грешка. Взех един контактен спрей, напръсках обилно всички цокли на релетата, а самите релета зачистих и ги оставих отвън.
    След седмица, отивам пак, слагам всички бушони и релета по местата си и вече почти 100% сигурен, че всичко ще е ОК, давам контакт и... пак няма жужене.
    Тогава с мултицет проверих бушона за бенз. помпа - има 12 Волта. Отивам отзад, на буксата на самата помпа - няма напрежение. Сещам се за краш бутона под шофьорската седалка... натискам го - нъц. Проверявам дали до него идва "+" - нъц.
    Вече не знам къде какво да гледам.
    Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как го е решил?
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
    Преди около месец, преди да се случат първите студове, реших, че ще зазимявам колата. Беше една събота. Покарах колата, като за последно. После я закарах на авто-мовка и я оставих в гаража, покрита с автомобилно покривало. За пръв път тази година реших да използвам покривало за автомобила си. Лошото е, че след около 2 седмици, когато уикенда беше отново слънчев, реших пак да поразхода автомобила, а той не запали. Когато дадох контакт, не се чу онова характерно жужене на бензиновата помпа. В първия момент реших, че си е заминала помпата - вече си е на доста годинки. След това, за 100% сигурност, проверих дали идва "+" на буксата на помпата. Оказа се, че не.
    След това отскубнах всички релета в коша на моторния отсег, защото не знам кое точно е за помпата. За нещастие, крачетата на всичките релета бяха побелели и позеленели от влагата, която кондензирала по тях. Разбрах, че слагането на покривалото е било грешка. Взех един контактен спрей, напръсках обилно всички цокли на релетата, а самите релета зачистих и ги оставих отвън.
    След седмица, отивам пак, слагам всички бушони и релета по местата си и вече почти 100% сигурен, че всичко ще е ОК, давам контакт и... пак няма жужене.
    Тогава с мултицет проверих бушона за бенз. помпа - има 12 Волта. Отивам отзад, на буксата на самата помпа - няма напрежение. Сещам се за краш бутона под шофьорската седалка... натискам го - нъц. Проверявам дали до него идва "+" - нъц.
    Вече не знам къде какво да гледам.
    Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как го е решил?
    Замерките правиш ли ги когато се опитваш да въртиш на стартер!?
    Трябва да се замери обстоино около релетата какво се случва защото едното подава напрежение на другото, второто на третото а то на първото и така...
    (в аутодатата има схемата но трябва да се гледа за 164-ка а не за 155-ца)
    Attached Files
    Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 20:09.
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Виж контакторите на същите тези релета,да не са нагорели!!!
      Поздрави
      0892 488 330-Теодор
      Alfa Romeo 145 3.0 24V
      Alfa Romeo 146 TI-Turbo

Comment

Не мери с мултицет, а с пробна лампа!
        По хигиенично е!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          По хигиенично е!
          А пък и понякога напрежение има но ток няма .
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
            А пък и понякога напрежение има но ток няма .
            Това е основен проблем в електротехниката
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
              Замерките правиш ли ги когато се опитваш да въртиш на стартер!?
              Такива замерки не съм правил. Мерил съм единствено в момента, в който се даде контакт. Нали в този момент помпата трябва да завърти за около 1-2 сек.?

---------- Post added at 21:08 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

Трябва да се замери обстоино около релетата какво се случва защото едното подава напрежение на другото, второто на третото а то на първото и така...
              (в аутодатата има схемата но трябва да се гледа за 164-ка а не за 155-ца)
              Имам схема от менюалите за 155-ца. Там се вижда, че релето за бензиновата помпа се захранва от релето с диод, при което се подават 12 волта към помпата през 7,5А предпазител. Затова замерих в тази точка напрежението. До там има напрежение. От там насетне някъде се губи.
              AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
              Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Мисля че и на твоя инжекцион, и на стария ML4.1 помпата тръгва със завъртане на стартера. Като за стария съм абсолютно сигурен.
                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от to6ko Покажи съобщение
                  Виж контакторите на същите тези релета,да не са нагорели!!!
                  Поздрави
                  И трите релета съм ги проверил.
                  Подавам 12 Волта на управляващата верига и замервах съпротивлението на силовата верига. Едното беше съмнително и го подмених, но без резултат.

---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                  Мисля че и на твоя инжекцион, и на стария ML4.1 помпата тръгва със завъртане на стартера. Като за стария съм абсолютно сигурен.
                  Убеден съм - жуженето се чуваше всеки път, щом завъртах контактния ключ на позиция "контакт".

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

По хигиенично е!
                  Предполагам, с това ще се избегне онзи подвеждащ момент, в който има напрежение, а няма ток?!
                  Но какви се причините за появата на този "феномен"?
                  А с пробната лампа релетата ли да проверя, или при буксата на бензиновата помпа?

Comment

Когато алф нее пален известно време (една нощ) като дам на контакт пуска напрежение на помпата за момент, обаче ако е палена скоро и дам на контакт не става нищо!!! Напрежението идва чак когато почна да въртя на стартер!!!!
                    Наи-лесния начин да провериш какво се случва е да забиеш една жица в + на акумулатора и с нея да подадеш напрежение дирекно на бушона за помпата!
                    (преди седмица когато събирах двигателя незнаех кои маркуч ми е входен и кои изходен и така след подаване на напрежение на бушона се разбра веднага)

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                      И трите релета съм ги проверил.
                      Подавам 12 Волта на управляващата верига и замервах съпротивлението на силовата верига. Едното беше съмнително и го подмених, но без резултат.

---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

Убеден съм - жуженето се чуваше всеки път, щом завъртах контактния ключ на позиция "контакт".

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

Предполагам, с това ще се избегне онзи подвеждащ момент, в който има напрежение, а няма ток?!
                      Но какви се причините за появата на този "феномен"?
                      А с пробната лампа релетата ли да проверя, или при буксата на бензиновата помпа?
                      Мултицета отчита при ток от порядъка на микро-ампери, което може и една плюнка да проведе. Помпата обаче консумира хиляди пъти по-голям ток.
                      Ето за това се мери с пробна лампа, където тока е от порядъка на няколкостотин мили-ампера. Лампата трябва да е около 1-2 вата. При тая мощност е безопасно, дори и да окъсиш нещо с нея. При по-големи лампи, например 21 и нагоре вата, тока става значителен, а това е опасно за електрониката, с която са тъпкани нашите белисими.
                      Има едно изключение.
                      Когато мериш на краен консуматор. Тоест на кабелите на самата помпа или във фасунгата на фаровете например. Тогава и лампа от фар е уместна. Тоест, когато тока е значителен.
                      За това, ако нямаш подготовка, мери с пробна лампа 1-2, максимум 3 вата, за да не те боли главата.!

Comment

Един кабел от + на акумулатора и се опира дирекно на бушона на помпата... Ако върти същата проблема си остава по релетата а ако неиска значи е някъде по трасето назад...

Comment

Един кабел от + на акумулатора и се опира дирекно на бушона на помпата... Ако върти същата проблема си остава по релетата а ако неиска значи е някъде по трасето назад...
                          Да не забравите и масата!
                          Ако тя клеяса, а много често и това става, нищо друго няма значение.
                          За това, след директния плюс, една лампа няма да е излишна.

Comment

За най-лесно... Без контакт и тн, дирекно кабела (+ на бушона) а след това ще се мисли как ще се продължава...

Comment

Ако има проблем с масата, това няма ли да има ефект и в/у някои други системи? Предполагам, че масата на бензиновата помпа е обща с масите на няколко други елемента от управляващата система?! Аз така си мисля и затова не съм тършувал из масите. Всичко останало по колата си е ОК - контакт, стартер, върти, но не пали...
                              Всъщност в схемите гледах, че има една маса, която е някъде из багажника, близо до задния десен стоп. Някой знае ли къде точно се намира тя, или да се ровичкам...?!

---------- Post added at 17:38 ---------- Previous post was at 17:35 ----------

За най-лесно... Без контакт и тн, дирекно кабела (+ на бушона) а след това ще се мисли как ще се продължава...
                              За това не се бях сещал. Идеята е хитра. Мисля, че така ще елиминирам съмненията за прекъсната верига.
                              Ще пробвам идните дни.

Comment

Working...
                              X